Asuntoon muuttaessa

 

 

Asuntoon muuttaessa muuttoauto on erittäin hyödyllinen.

 

Muuttajan muistilista

Muuttajan muistilista on hyvä apuväline omaan asuntoon muuttaessa. Olemme koonnet listan muistettavista asioista, joita sinun pitää tehdä/muistaa muuttaessasi.

 

Muuttoilmoitus ja osoitteen muutos

Kun muutat uuteen asuntoon pitää muista tehdä muuttoilmoitus.Muuttoilmoitus kannattaa tehdä ajoissa, jotta posti alkaa tulla uuteen osoitteeseen. Ilmoitus pitää olla tehtynä viimeistään viikko muuton jälkeen.

 

Vuokrasopimus

Vuokrasopimus tehdään ennen asuntoon muuttamista. Vuokrasopimus kannattaa aina tehdä kirjallisesti. Vuokranantaja ja vuokralainen voivat sopia sopimuksen ehdoista haluamallaan tavalla.

 

Vuokravakuus

Vuokravakuus on vuokranantajan turva siltä varalta, että vuokralainen jättää vuokransa maksamatta tai rikkoo asunnossa jotain. Vuokravakuuden suuruus on 1-3 kuukautta. Vuokravakuus maksetaan useasti ennen avainten luovutusta.

 

Sähkösopimus ja muut sopimukset

Kun muutat uuteen asuntoon, muista tehdä sähkösopimus ajoissa, jotta pääset suoraan asuntoon, jossa sähköt toimivat. Jos muutat omakotitaloon, niin muista tehdä vesisopimus ja jätehuoltosopimus.

 

Kotivakuutus

Kotivakuutus kannattaa hankkia, siltä varalta, jos asunnossa sattuu joku tapaturma esimerkiksi vesivahinko. Kannattaa vertailla netissä eri vakuutusyhtiöiden hintoja ja valita itselleen sopiva.

 

Vuokran maksu

Vuokran maksu päivä sovitaan vuokrasopimuksessa. Maksuväli on useimmiten yksi kalenteri kuukausi.