Loppusiivous

Vuokrasuhteen päätyttä ja asunnosta pois muuttaessa, tulisi asunnossa suorittaa loppusiivous ja jättää asunto siihen kuntoon missä se oli vuokrasuhteen alkaessa tai kuten vuokrasopimuksessa on sovittu. Asunto on tyhjennettävä kaikista tavaroista ja siivottava hyvään kuntoon. Kaapit, lattiat ja pinnat tulisi olla puhtaat ja roskat vietynä. Ikkunoiden ja katon pesu ei yleensä kuulu loppusiivoukseen. Loppusiivouksesta olisi hyvä sopia vuokrasuhteen alussa, kuinka tarkasti tämä tulisi tehdä.

siivous

Jos et itse ehdi tai halua siivota asuntoasi, voit tilata muuttosiivouksen siivouspalvelulta. Siivousfirman valinta kannattaa tehdä itse, sillä jos jätät sen asunnon omistajan tehtäväksi, voi hän hyvin tilata kaikista kalleimman siivousfirman.

Opiskelijoille tiedoksi, että solukämpästä muuttaessa myös yhteiset tilat kuuluvat yleensä siivousvelvollisuuden piiriin. Lisäksi asunnon omistajan kanssa kannattaa sopia tarkastus ennen avainten luovutusta, siivosit sitten kämpän itse tai siivousfirman avittamana. Näin ei tule myöhemmin epäselvyyttä siitä, oliko se kämppä siisti vai ei.